Ongoing hackathon juni – Våra Drömmars Stad

Ongoing hackathon juni – Våra Drömmars Stad

Under hela juni bygger vi vidare på våra testbäddar, bland annat för Gamla stan i Stockholm.Denna månad blir det möten om våra testbäddar tisdag 14, 21 och 28 juni kl 8-9. Vi ses i utbrutna zoomrum. Kalenderinbjudan och zoomlänk sänds separat.

Våra arbetsgrupper
Initiativ #1: Digital Tvilling av fastigheter, kontor, utställningslokaler och storskaliga modeller
Initiativ #2: Flöden för logistik, mobilitet och e-handel
Initiativ #3: Flöden för energi, vatten, värme, avfall och återbruk
Initiativ #4: Affärsmodeller för Digital Tvilling
Initiativ #5: Kraftsamla för värdeskapande – Medborgardialog & Medborgarengagemang

Vi bygger under hela juni vidare på våra testbäddar: stadsdelarna Gamla Stan, Reimersholme,  Zero City/Tekniska museet i Stockholm och Lindholmen samt Centrumområdet i Göteborg m fl. Här är några exempel:

  • Visualisera logistikflöden
    DTSC vill visualisera logistik- och transaktionsflöden i städer för att undersöka och visa på problem med distribution ur ett miljöperspektiv. Tillsammans vill vi hämta data från befintliga databaser och eventuellt komplettera med fler mätare i logistikflödessystem, Trafikkontorets mätningar och övrig sensordata för att visualisera dessa data. Företrädesvis gör man detta med realtidsdata med hög noggrannhet.
  • Visualisera energiflöde
    DTSC vill visualisera energiflödet i städer för att undersöka och visa på vad som är problem med energidistributionen ur ett miljöperspektiv. Tillsammans vill vi hämta data från befintliga databaser och eventuellt komplettera med fler mätare i el- och fjärrvärmenät för att visualisera dessa data. Företrädesvis gör man detta med realtidsdata med hög noggrannhet.

Vårt community har mätare, kommunikationsutrustning och säkra plattformar för att hantera data. När data visualiserats finns massor av möjligheter för andra att göra analyser och komma med förslag till förbättringar.

Vi ska arbeta på samma sätt med övriga initiativ inom våra arbetsgrupper. Målet är att skapa en digital kopia av stadens struktur och flöden, vilket ger oss en bild av vad som behöver förändras för att leva upp till Parisavtalet och Agenda 2030.

EXPO H22 och Make some Space
DTSC kommer också att vara inneboende och finnas på c/o-adresser under juni. Exempelvis visar vi upp vår stiftelse och zoomsänder från Cloudberrys pop-up-kontor på EXPO H22 tisdag 14 juni.

DTSC medverkar också i Spacemakers event på Space/Sergels torg torsdag 16 juni: Make Some Space – Städerna i den nya världen. Anmäl dig här

Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.