Digitala verktyg för museer och scenkonst – workshop #2 onsdag 17 april kl 15-17

Digitala verktyg för museer och scenkonst – workshop #2 onsdag 17 april kl 15-17

Digital förvaltning genom hela livscykeln, här illustrerad med Vasaorden i genomskärning.

.

Välkommen till fortsättningen av en samtalsserie som ger dig möjlighet att nätverka, dela idéer och få insikt om digitala tvillingar inom kultursektorn. Vi riktar oss till professionella inom scenkonst och utställningar som är intresserade av att utforska nya konstnärliga uttryck och tekniker tillsammans med utvecklare inom 3D.

Program

15.00  Introduktion
Nationell hubb för digital tvilling och DTSC.

15.10  Introduktion till workshop
Verksamheter som framgångsrikt har använt 3D-miljöer berättar om sina erfarenheter.

  • Arkitekten bakom bland annat VRAK – Museum of Wrecks, Mats Fahlander, Fahlander Arkitekter berättar tillsammans med Andreas Millde, Stockholms båtsnickeri om hur  en kunglig slup som Vasaorden kan renoveras och förvaltas med hjälp av digital teknik och hur ett tänkt nytt båthus kan bli till en utställningslokal i 3D.
  • Erik Lärnestål, Statens historiska museer visar hur ett nytt sprinklersystem kan vara vägen till en ny 3D-modell för fastighetsförvaltning och digitalt berättande för Hallwylska museet.

Moderatorn Henric Millde, Nationell hubb för digital tvilling diskuterar vidare tillsammans med dagens presentatörer, Emma Weil, Kungliga Operan och Viktor Lindbäck, Riksantikvarieämbetet.

Kort paus

16.00  Workshop i utbrutna zoom-rum
Nu djupdyker vi i aspekter av projektplanering och utveckling för att få mer genomtänkta och praktiska lösningar för att skapa och implementera en digital tvilling för Hallwylska palatset, Vasaorden och liknande projekt.

  • Hur kan befintliga digitala ritningar och fotogrammetriska data bäst utnyttjas för att skapa en exakt och detaljerad byggnadsinformationsmodell (BIM) för pedagogiska och interaktiva ändamål?
  • Vilket innehåll och vilka föremål är lämpliga att integrera i en digital tvilling för att skapa lärande och engagemang?
  • Vilka metoder och verktyg kan säkerställa att den digitala tvillingen är tillgänglig, användarvänlig och tekniskt stabil för alla användare?
  • Hur kan en digital tvilling bli en naturlig del i organisationens arbete? Hur kan den också gagna alla medarbetare?

16.30 Frågestund
En öppen diskussion där deltagarna har möjlighet att dela med sig av frågor, erfarenheter samt funderingar om nästa steg.

16.50 Nästa steg och tack för idag

Zoomlänk till mötet
https://us02web.zoom.us/j/81880184146?pwd=WDBDOUtqUE9lRS9VZi9UaFJlTnhCUT09

Arrangörer: Digital Twin Sustainable Cities Insamlingsstiftelse i samverkan med Nationell hubb för digitala tvillingar, Statens historiska museer, Riksantikvarieämbetet, Kungliga Operan, Fahlander Arkitekter och Stockholms båtsnickeri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.